Skip links

Våren er her, og med våren kommer solen!

I en ellers vanskelig tid lyser solen for fullt over landet vårt. Visste du at vi kunne dekket energibehovet i Norge hvis vi kunne lagret all energien vi mottok fra sola?

Som energikilde er solen helt enestående. Utfordringen har vært å finne effektive måter å utnytte denne energien på. Hvert år mottar Norge 1 500 ganger mer energi enn det vi bruker. Med en årlig solinnstråling på 700 – 1 000 kWh per kvadratmeter, er potensialet for solproduksjon stort.

Solinnstrålingen i Norge varierer mye gjennom året. Den høyeste innstrålingen opplever vi fra mai til juli, men vi ser at solkundene våre begynner å produsere strøm allerede i midten av februar. For solceller er det faktisk en fordel med det kalde klimaet i Norge, siden solcellene er mer effektive når de er kalde. En kald og solrik dag i mars kan derfor gi god solproduksjon.

Selv i den vanskelige tiden vi er i nå fortsetter folk å kjøpe solceller. Mange sier det gir en ekstra trygghet i å kunne produsere strøm selv. Fra 1. april 2020 skulle ENOVA tilskuddet til installering av solceller blitt redusert med 2 500 kr, men på grunn av Koronapandemien har det blitt utsatt til 1. juli. Hvis du har planer om å kjøpe solceller er det derfor lurt å handle raskt slik at du fortsatt får med deg full støtte fra Enova. Når det er sagt – støtteordningen vil være god også etter 1. juli.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked